Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

T.o.m 22/12 kan du shoppa online och hämta upp din order på NK i Stockholm innan julafton

Bobergs

Nya matkoncept signerade Myllymäki och Pi Le

När prisade Tommy Myllymäki och Pi Le äntrar NK-scenen blir resultatet inget annat än storslaget! Välkommen till flera nya matkoncept där stjärnkockarna har satt sin prägel: från anrika Bobergs Matsal till traditionella Nordiska Kantinen. Vi har träffat Tommy Myllymäki för att ta reda på mer om koncepten.

 

Bobergs

Krögaren och kocken Tommy Myllymäki är väletablerad inom den nordiska gastronomiska scenen. Känd från tv-rutan som jurymedlem i Sveriges Mästerkock, flerfaldig kokboksförfattare, tvåstjärnigt prisad för restaurang AIRA på Djurgården och vinnare i tävlingar som Årets Kock och Bocuse d’Or Europe.

Pi Le axlade rollen som köksmästare på AIRA 2020 och var med när restaurangen fick sin första stjärna i Guide MICHELIN år 2021, och den andra stjärnan i samband med att han klev upp som delägare år 2023. Han har vunnit en mängd gastronomiska utmärkelser, däribland OS-guld med Juniorkocklandslaget och andraplats i Nordic Chef of the Year.

Nu tar Tommy och Pi steget in i NK:s värld när de nylanserar krogarna Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen.

– Att samarbeta med NK är en ära, den kvalitet och servicegrad jag står för går hand i hand med NK:s vision. Vi ser att de olika ytorna har en väldigt tydlig och unik profil. Vi vill att det ska kännas olika, men att man som gäst ska känna att det är samma restauratör som står bakom, förklarar Tommy.

Bobergs

Anrika Bobergs Matsal på Plan 4 invigdes 1915 och är i dag en elegant lunchrestaurang med förstklassig service i en tidlös och sober miljö. På menyn? En fine dining-upplevelse med fokus på fransk-svensk matlagning.

– Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Här hoppas vi att gästen vill avnjuta en långlunch eller ha längre kundmöten som föder diskussioner och överläggningar, berättar Tommy.

Nordiska Kantinen ligger i anslutning till Bobergs Matsal och erbjuder rustika, kulinariska brickluncher. Här är det fokus på det vällagade och enkla, med respekt för husmanskost och traditionell matlagning, främst från Norden men med inslag från hela världen. 

– Kantinen är till för alla dagar när du vill ha en riktigt bra lunch. Hit kan du ta med internationella gäster och äta stans bästa svenska husmanskost! Menar Tommy.

Bobergs

3 snabba med Tommy Myllymäki

Vad betyder mat för dig?

Förutom att mat är energi för att överleva är mat något som väcker känslor och för människor samman. Min vision är att laga mat som är god, den får gärna överraska med smaker man inte förväntar sig.

Var kommer ni att hämta inspirationen till menyerna?

Inspirationen kommer från vår erfarenhet efter alla år i branschen samt resor runt om i världen till nya kulturer.

Om Bobergs Matsal och Nordiska Kantinen var varsin låt, vilka skulle det vara?

Bobergs Matsal: So What av Miles Davis och John Coltrane.
Nordiska Kantinen: En man i byrån av Lill Lindfors och Blues från Sverige av Tomas Andersson Wij.

Bobergs

Tommy Myllymäki och Pi Le.


Fyra matkoncept från Tommy Myllymäki och Pi Le på NK

Akvileja

På Akvileja erbjuds färgstarka sallader som inspireras och ändras efter årstiderna, samt rustik fika från restaurangens konditor Linda Dahl, vinnare av Årets Konditor 2023. 

Bobergs Matsal

Nya Bobergs Matsal erbjuder en exklusiv fine dining-upplevelse med fokus på fransk-svensk matlagning. Restaurangen följer en traditionell stil med säsongsbetonade á la carte-rätter. 

Nordiska Kantinen

Nordiska Kantinen kännetecknas av vällagad svensk och nordisk husmanskost som värnar om traditioner. Menyn består av klassiska och rustika rätter utan hemligheter som alltid är en toppenlunch för både urstockholmare och turister.

Toujours

Toujours

I bistron Toujours, mitt i Ljusgården, möts franska och nordiska smaker med en hög igenkänningsfaktor. I baren erbjuds franska drycker och olika typer av caviar som serveras med traditionella tillbehör.

logga in med lösenord

LOGGA IN TILL EN NY DEL AV NK NYCKELN

  • Ta del av ditt digitala medlemskort
  • Få tillgång till personliga erbjudanden
  • Upplev nya och aktuella förmåner
  • Få information om din medlemsnivå och personliga bonussaldo
  • Samla fler poäng och bjud in en vän
Läs mer om medlemskapet